ultrason ile tanı ve tedavi nasıl yapılır

Ultrasonda Gelişmeler

Gelişen tıp teknolojisi günümüz de sadece görünenin ötesini de görmemizi sağlayan bir hale gelmiştir. Ultrason teknolojisi de bu gelişmelerin en başında gelenlerdendir. Öyle ki kapsadığı tüm aparatları ile birlikte vücudunuzun içinde neler olup bittiğini anlamanız hususunda doktorların en büyük yardımcısıdır.

Her hastalık ve ya bu hastalıkların belirtileri bedenimizin görünen yerlerinde ki semptomlar olarak kendini göstermeyebilir. Hal böyle olunca da içeriye bakmak ve hastalığı en iyi şekilde teşhis etmek için teknolojinin bütün imkanlarından faydalanmak çok önemlidir.

Tanı ve Tedavi

İşte bu bağlamda gözden kaçmaması gereken tıp ilerlemeleri günümüz de neredeyse bütün doktorların ve hastanelerin vazgeçilmezidir. İç hastalıkların tespitinde oldukça hayati bir önem taşımaktadırlar. Ultrason teknolojisinin genel çalışma prensibi bütün olarak ses frekanslarını kullanmasından geçmektedir.

Öyle ki günümüzde dört boyutlu olanlarına kadar geliştirilmiştir. Bu cihaz bakılması istenen bölgenin üzerinde gezdirilerek gönderdiği ses frekanslarının çarptığı alanları betimleyerek bir görüntü oluşturur ve çok daha hassas cihazları sayesinde bu kısımları ekrana yansıtır.

Böylece doktorunuz içinizde neler olup bittiğini çok daha net ve açık şekilde gözlemlemiş olur. Bu sayede de hastalığınızın tanınmasında oldukça mühim bir görevi üstlenmiş olur.

Ultrasonda Benzer Amaçlar

3Benzer amaçla çalışan bir diğer gelişmiş araç ise kapalı emar cihazıdır. Bu cihaz diğer seçeneklerden çok daha kapsamlı ve kaliteli bir tanı imkanı sunmaktadır. Oluşturduğu manyetik rezonans sayesinde bedeninizin içinde ki neredeyse bütün alanların detaylı bir krokisini çıkarabilmeye yarayacaktır.

Genel olarak büyük bir kazanı andıran bu yapı daha çok manyetik alanların prensipleriyle çalışmaktadır. Yarattığı manyetizma vücudunuzda ki atomların hareket etmesini ve bu sayede çok daha görüntüler elde edilmesi üzerine kurulmuş bir sisteme sahiptir. Bu sayede de tedavi için gerekli tespitin yapılması sağlanır.

https://www.hekimoglugoruntuleme.com/ultrason/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Yorumlar

Görüşlerinizi bildiriniz.