ultrason ile görüntü nasıl alınır

Ultrason Tarihi

1970 li yıllarda kullanılmaya başlayan ultrason nedir, nasıl işler sorusuyla karşı karşıya kalmaktadır. İnsan kulağının duyamayacağı kadar yüksek ses dalgalarının prob sayesinde insan vücudu içerisindeki dokulara ulaşarak belli bir yoğunluğa ulaşmış dokudan geri yansımasıyla monitöre aktarılan görüntülerdir.

İlk zamanlarda sadece bir fotokopi gibi yüzeysel görünen görüntüler zaman ilerledikçe gelişen teknolojinin bilgisayar ve endüstri alanına kattığı yeniliklerle iki boyutlu ultrasona geçiş sağlamıştır.

İki boyutlu ultrason dokuların genişliğini ölçebiliyor fakat dokuları derinlemesine inceleyemiyordu. Üç boyutlu ultrason teknolojisiyle derinlik, genişlik, uzunluk gibi etkenler ölçülebiliyor, dokular arasında her hangi bir bozukluk olup olmadığı tespit edilebiliyor.

3D ve 4D Ultrason Arasındaki Farklar

Üç boyutlu ile 4 boyutlu arasındaki en önemli fark ise zamanlama farkı üç boyutlu görüntü 15-20 dakika gecikmeli ulaşırken dört boyutlu ultrason ile anında monitöre aktarılabilmektedir. Hamilelik döneminin vazgeçilmez ihtiyacı olan ultrason gündelik hayatta da değişik şikâyetlerin tespiti için kullanılmaktadır.

Vücüt Taraması ve Ultrason

Vücut içini derinlemesine inceleyen ses dalgalarının vücut içine yansıtılmasıyla vücut taraması yapılabilmektedir. Kapalı emar teknolojisiyle hastalar tıpkı bir elmanın dilimlenmesi gibi ses dalgalarıyla parçalara ayrılabiliyor.

Kapalı emar yöntemiyle bütün vücut taranarak hastalık var mı yok mu tespit ediliyor. Son derece gelişmiş cihazların tüm hastanelerde yer almasıyla günümüzde bütün bölge insanına eşit hizmet dağılımı yapılıyor. İnsan sağlığının bilincinde olarak geliştirilen cihazlarla yeni ve genç nesil için daha sağlıklı bir gelecek bırakmak hepimizin ortak dileğidir.

Gelişmiş teknolojinin son hali olan 4 boyutlu ultrason yöntemiyle dokuların içlerindeki bozukluklar ve anormallikler tespit edilmekte ve bu süreç sonrasında hastalık için erken müdahale yapılabilmektedir. Her zaman olduğu gibi hastalıkta erken tanı ve erken müdahale insan hayatını geri kazandıran önemli ikilidir.

https://hekimoglugoruntuleme.com/acik-emar/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Yorumlar

Görüşlerinizi bildiriniz.